Ik ben Wilma van Ginkel en ik woon in het mooie Twentse Borne.
Nadat ik in 2004 mijn huidige vrouw Willemien ontmoette werd ik door haar meegenomen in de wereld van Reiki.

Reiki is een alternatieve geneeswijze, waarbij de levensenergie wordt behandeld. Dat kan zowel bij een mens, een dier of elk ander levend voorwerp.
Na enkele jaren oefenen, behandelen, ontwikkelen, de 1e en 2e graad Reiki behaald en vooral met andere Reiki- beoefenaars samen gekomen en te trainen, was het tijd om zelf geïnteresseerden op te leiden, dus de Master behaald in 2009.
Mijn heldervoelendheid, die ik pas heb kunnen begrijpen en inzetten sinds ik met Reiki in aanraking kwam, is hierbij een prachtig instrument gebleken.
Hierdoor kreeg ik inzicht in de energie van mensen (van jong tot oud), dieren, systemen of voorwerpen en zelfs huizen en gebouwen.
Inmiddels heb ik een groot aantal mensen mogen inwijden in de Reiki 1, 2 en 3.
Willemien en ik hebben een prachtige groep Reiki beoefenaars om ons heen, (zowel Masters als Reiki 1 en 2) waarmee we proberen om tenminste 1 x per jaar tijdens een weekend samen te komen. Daar delen we onze ervaringen, trainen we onze vaardigheden, oefenen we nieuwe methodes en ondergaan spirituele reizen.

Inmiddels heeft deze groep 1 favoriet onderdeel: familie-opstellingen.
Elke keer weer zijn deze weekenden intens, bijzonder, vermoeiend, gezellig, maar vooral te kort.
Verder organiseren we avonden/ dagen, waarin we onze oude vaardigheden op peil houden, nieuwe vaardigheden aanleren, maar vooral onze mooie ervaringen op spiritueel gebied delen. Dat zijn ook geschikte momenten voor nieuwe mensen die een kijkje willen nemen in het Reiki gebeuren.

Ik heb 19 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker met jonge kinderen tussen 0 en 12 jaar. Deze baan nam echter veel tijd in beslag en aangezien het aantal mensen dat een beroep deed op mijn “gave” nogal groeide, was het onvermijdelijk dat ik in maart 2019 ben gestopt met mijn werk bij de buitenschoolse opvang. Toen ik samen met mijn vrouw begon met het coachen en opleiden in Reiki, deed ik dat vanuit mijn eigen woonkamer. Na verloop van tijd, voelde ik dat ik behoefte had aan een werkruimte elders en vond ik deze in mei 2018 in Deventer, waar ook een groot deel van mijn toenmalige klandizie woonde.
Inmiddels gebruikte ik bij de behandeling van sommige klanten mijn Sjamanendrums. Zie hiervoor mijn hoofdstuk Klanktherapie/ Soundhealing.

Mijn praktijk bevond zich in een gemeenschappelijk gebouw, waardoor de gehorigheid een beperking bleek te zijn en ik die drumbehandelingen alleen in de avonden kon houden.
Ik heb gedurende 4 jaar in Deventer fantastisch werk kunnen verrichten, maar toen begin 2022 zich de mogelijkheid voordeed, om achter ons woonhuis een eigen praktijk te realiseren, heb ik geen moment getwijfeld.

De behandeltafel, de Sjamanendrums en al mijn andere materialen, maakten gedurende 4 weken plaats voor de hamer, zaag, boormachine, kitspuit, isolatiemateriaal, behang- en verfspul en met de hulp van mijn vrouw, ouders en zus, heb ik mijn eigen prachtige werkruimte gerealiseerd.
Voor de klanten uit Deventer bleek het gelukkig geen belemmering te zijn en waren ze bereid om naar Borne te komen. Daar had ik inmiddels ook een mooie groep klanten opgebouwd. Bijzonder om te ervaren hoe goed de mond op mondreclame werkt.

Omdat ik, misschien wel mede door het hele Coronagebeuren, steeds vaker klanten kreeg met problemen op het psychische vlak, wilde ik daar meer inzicht in en heb ik in 2021 de opleiding Klinische Psychologie I gedaan en af kunnen ronden met een diploma.
Deel II van deze opleiding ligt op de plank en die ga ik binnenkort oppakken.

Omdat ik op een gegeven moment de interactie met (BSO) kinderen miste en ik zag dat de speciale behoeftes van sommige kinderen niet werden gezien door hun ouders, wilde ik heel graag mijn ervaringen, mijn gave en mijn bijzondere kwaliteit weer inzetten.
Sinds oktober 2021 ben ik dus weer werkzaam in de BSO, waar ik kinderen buiten schooltijd, op mijn eigen bijzondere kan begeleiden, binnen de grenzen van de organisatie.
Tijdens een klantengesprek kwam de behoefte naar een bijzonder manier van behandelen van een dochtertje ter sprake en viel het woord Speltherapie.
Dit is een vorm van psychotherapie voor kinderen, waarbij spel als middel wordt gebruikt om het kind te begrijpen en te helpen. Dit zou een prachtige aanvulling op mijn eigen werkwijze kunnen zijn. Dus ben ik aan de studie gegaan en heb in november 2022 de opleiding Speltherapie afgerond met een mooi diploma tot gevolg.

In november 2022 heb ik mijn moeder meegenomen naar een internationale therapeutenbeurs. Daar heeft ze een behandeling ondergaan van een NRT-therapeute die haar behandelde middels de Neural Reset Therapy®, een voor mij onbekende behandelmethode.
Omdat mijn moeder na die behandeling verbazingwekkend snel van haar nek-, schouder- en rugpijn verlost was, was bij mij de interesse naar die methode gewekt.
Met mijn eigen methodes, kan ik namelijk mijn eigen naasten niet behandelen omdat ik daar emotioneel teveel bij betrokken ben.
Nu zag ik een fantastische kans om de NRT te gebruiken om iedereen, inclusief naasten, op een niet spiritueel energetische manier te kunnen behandelen.
NRT is 2019 vanuit Amerika naar Nederland gehaald door Yvette Groenewegen.
Wereldwijd zijn er momenteel slechts 10 personen die de training NRT mogen geven en de vraag naar deze training is sterk groeiende.
Kennelijk moest het zo zijn, dat ik enkele dagen later, dankzij een technisch mankement op de aanmeldpagina van de NRT, rechtstreeks contact met Yvette had en ik, dankzij een afzegging, al een week later naar de training NRT Lower Body kon.
Inmiddels heb ik een aantal mensen mogen behandelen met deze methodes (ik moet veel en vaak oefenen van de trainster) en de resultaten zijn ook voor mij nog verrassend.
Voor deel 2 van deze training (Upper body) moet ik wachten tot maart 2023.

Zie verder het hoofdstuk Neural Reset Therapy®

Je kunt bij mij terecht voor:

  • Reiki: behandelingen en opleiding in de 1e, 2e en 3e graad
  • (Energetisch) coaching:
  • Energetisch reinigen van persoon/woning/ ruimtes
  • Klanktherapie/ Sound Healing.
  • NRT-behandelingen.
  • Speltherapie
  • Familieopstellingen

.