Reiki 2 is een verdieping van de Reiki energie en werkt sterk door op het mentale niveau. De kracht van Reiki wordt nu aanzienlijk vergroot. Met Reiki 2 neemt de hoeveelheid energie die door je handen stroomt toe. Hoeveel hangt onder andere af van de mate waarin je in staat bent je blokkades op te lossen. Deze toename van energie vereist een grotere verantwoordelijkheid, die wordt beloond met een grotere kracht. Daardoor kun je met de tweede graad zeer snel aan jezelf werken! Daardoor functioneer je beter en ben je minder speelbal van de wereld om je heen. Dit werkt zo mooi en snel dat een aantal keren Reiki sturen voldoende is om de invloed van een gebeurtenis (echt en meetbaar) te laten verdwijnen.

Reiki 2 doe je in eerste instantie voor jezelf. Je kunt jezelf op een dieper mentaal niveau en in (veel) kortere tijd behandelen. Iemand die Reiki 2 beoefend hoeft maar 2 tot 3 minuten per handpositie te gebruiken. De gedachte om Reiki 2 te willen doen kan soms maanden tot jaren duren. Iedereen heeft daar zijn tijd voor nodig, totdat je het van binnen uit voelt om Reiki 2 te gaan doen. Waarom de een er sneller klaar voor is dan de ander is heel persoonlijk, en kan aan de omstandigheden liggen. Je ontwikkelt door Reiki 2 een diepere spirituele groei en door het leren van de symbolen kun je op afstand werken naar o.a. (levens)situaties en problemen naar jezelf en anderen.

Een van de voornaamste redenen voor mensen die Reiki 2 willen gaan doen, is het Reiki sturen op afstand, door tijd en ruimte. Veel mensen zoals hierboven staan beschreven bij Reiki 1, willen snel door naar Reiki 2 om Reiki naar hun verleden te kunnen sturen. Ze hopen zo eerder van hun emotionele bagage af te zijn. Dat is een groot misverstand, het is juist belangrijk om eerst weer goed in je vel te zitten eer je aan Reiki 2 begint. Aangezien Reiki 2 doorwerkt op het mentale niveau is het zeer belangrijk dat eerst alle problemen op het psychische niveau zijn verwerkt.

Je leert 3 symbolen die een krachtige uitwerking hebben op de Reiki energie die je doorgeeft. Het krachtsymbool pas je bij iedere behandeling toe: bij zelfbehandelingen, gewone behandelingen van anderen en bij afstandsbehandelingen. Het maakt de Reiki energie krachtiger en dieper reikend. Het mentale symbool brengt de geest tot een heerlijke diepe, ontspannende rust. Je kunt het dagelijks bij jezelf toepassen, en in je Reiki behandelingen van anderen toepassen. Het helpt je jezelf of anderen te bevrijden van psychische blokkades en ondersteunt daardoor de psychische/spirituele kant van je groeiproces met Reiki. Je komt krachtiger in contact met je hogere zelf door de toepassing van dit symbool.

Het afstandssymbool helpt je om krachtig af te stemmen op een ander mens in zijn ziekte of moeilijke levenssituatie eigenlijk op alles wat geheeld wil worden. Je kunt ook jezelf zo’n indirecte energiedouche geven. Het is na de cursus belangrijk is om veel met de symbolen aan de slag te gaan. Daardoor komen ze tot leven, en worden ze iedere keer krachtiger en helender voor je. Vooral de eerste maand na de cursus is dat heel belangrijk.

Er zijn veel zaken waar je naar kan sturen. Je kunt bvb. sturen naar je eigen spirituele ontwikkeling, naar je verleden, naar de toekomst, naar een examen, naar gebeurtenissen op wereldniveau, naar de aarde, naar anderen enz…Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan er Reiki naar sturen. Met de symbolen kan je ook nog eens een mentale behandeling geven. Een behandeling op afstand duurt 4X korter dan met de eerste graad, met hetzelfde resultaat. Een afstandsbehandeling naar jezelf is een warme energiedouche, die je in 10-15 minuten van top tot teen kan verkwikken. Als je wilt, kun je tijdens die behandeling je rug uitgebreid behandelen, of een ander lichaamsdeel waar je met 1e graads moeilijk bij kan.

 

Hoe ziet het programma Reiki 2 eruit

 

Iedere cursus heeft dezelfde basis onderdelen, maar elke cursus is toch weer anders door de sfeer en de mensen die er zijn.

Binnenkomst met koffie of thee, ook gedurende de cursus

Uitdelen van het Reiki 2 cursusboekje

Voorstellen en uitleg over Reiki de tweede graad

Uitwisselen van ervaring met Reiki 1

Herhaling van de leefregels

Uitleg Reiki-douche plaatsen

De inwijding

De presentatie van de symbolen

Het leren tekenen CKR +uitleg + mantra

Het leren tekenen SHK +uitleg + mantra

Het leren tekenen HSZSN +uitleg + mantra

Oefening van healing op afstand

Het geven van een behandeling met gebruik van de symbolen bij een medecursist

Uitreiking van het Reiki 2 certificaat

Tips 2e graad

De mantra’s

Met Reiki 2 ontvang je drie symbolen. Deze symbolen hebben een naam. Deze naam wordt ook wel mantra genoemd. Bij het gebruik van de symbolen spreek je de mantra’s uit, of spreek je ze in gedachten uit. Door de toon en trilling hiervan versterk je de kracht van het symbool.

 

De Afstandsbehandeling

Voor je begint aard je jezelf en ga je zitten met twee voeten op de grond.

Je stemt jezelf af op de Reiki energie.

Dan teken je de: HSZSN (afstandssymbool) voor je.

Je zegt 3x HSZSN.

Je zegt 3x de naam van de persoon, die je wilt behandelen.

Je zegt de plaats waar die persoon op dat moment verblijft.

Je tekent de CKR voor je.

En dan teken je de SHK voor je.

Leg nu je handen, met de handpalmen open naar boven, op je bovenbenen.

Zo blijf je ongeveer 15 minuten zitten.

Na afloop bedank je de Reiki energie.

Als je klaar bent was je je handen.

Reiki 1e graad versnellen

Wanneer je afgestemd bent in de tweede graad kun je al de tips van Reiki 1 gebruiken. Door het gebruik van de symbolen versterk je alles wat je met Reiki 1 doet. Dus je behandelt met de eerste graad (handen opleggen, en tegelijk Reiki sturen met de tweede graad. Dit versnelt  het resultaat.

Reiki sturen naar jezelf

Heb je het moeilijk met jezelf en je gevoelens. Stuur dan niet rechtstreeks naar die gevoelens maar naar de situatie er rondom. B.v.: Je bent boos omdat de dingen niet gaan zoals jij het verwachtte. In feite ben je dan ook boos op jezelf. Stuur dan geen Reiki naar je gevoel van boosheid. Zeg dan” Ik stuur Reiki naar de situatie rond mijn boosheid.” Dit is een zachtere manier om toch resultaat te verkrijgen zonder jezelf noch meer te pijnigen. Deze methode is zeker in het begin goed. Wanneer je voelt dat je beter in je vel zit kan je rechtstreeks naar je gevoel sturen.